Ballı Yulaflı Elma Tatlısı Tarifi
27-03-2023
12:05

BALLI YULAFLI ELMA TATLISI
1 adet Sarı Golden elma alınır kabuğu soyulur yuvarlak
olarak 4 e bölünür tencereye 2 adet yuvarlak limon kesilip konulur 4 parça taze
zencefil kesilir konulur 1 çay kaşığı dolusu toz zerdeçal konulur kesilen elmalar
bunların üzerine konulur 1 bardak su ilave edilir 1 yemek kaşığı dolusu
dikbıyık çiçek balı konulur 20 dk. kısık ateşte kaynatılır soğumaya bırakılır
soğuduktan sonra elmalar alınır bir kaba konulur suyu süzülür 1 su bardağı
dolusu yulaf ile suyu karıştırılır elmaların üzerine dökülür yerken üzerine 1
çorba kaşığı dolusu dikbıyık çiçek balı konulur, isteğe bağlı kaymak eklenir.
Afiyet Olsun :)