HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Bizim Arı Sütümüz neden özel, neden tercih edilmeli

09-06-2022 09:20
Bizim Arı Sütümüz neden özel, neden tercih edilmeli

Üreticiyiz, kovanlarımız var üretimi kendimiz yapıyoruz ilkbaharda kovanlarımızda arı sütüne başlamadan önce en güçlü en iyi kovanlarımızı ayırıyoruz üzerlerine işaret koyuyoruz nisan ayı sonu gibi mevsime göre değişebiliyor iklimlere göre değişebiliyor arılıktan seçtiğimiz en iyi en güçlü kovanlarımızı ayırıyoruz, ayırdığımız kovanların kraliçe arılarını kovanda arayıp buluyoruz çerçevesi ile birlikte alıyoruz yan tarafa hazırladığımız küçük ruçet kovana koyuyoruz, ana kovanı kraliçesiz bırakıyoruz 15 dakika sonra kovanda kraliçe arı olmadığını anlıyorlar, kraliçe arı öldü, kayboldu zannediyorlar, kraliçe arının kovandaki görevi günlük ortalama 2.000 adet yumurta atmak, kovandaki arıların neslinin devamını sağlamak, işçi arıların ömrü 45 gün kovanda sürekli doğum, ölüm var, kraliçe arı her gün yumurta atıyor kovanın neslinin devamını sağlıyor. Kraliçe arının kovanda olmadığını fark eden işçi arılar neslinin devamı için kovandaki günlük arı yumurtasının etrafını çevirerek ana memesi, kraliçe yüzüğü yapıyorlar 6 gün boyunca o yumurtanın etrafına yoğun arı sütü koyarak, kraliçe arı olması için özel olarak besliyorlar ve bakımını yapıyorlar.

 

Bizler arı sütü üretimi yapacağımız zaman kovanlarımızdan kraliçe arıyı aldıktan sonra kovanların kapaklarını kapatıyoruz 6 gün bekliyoruz 6 gün sonra kovanların kapaklarını açıyoruz çerçeveleri kaldırıyoruz peteklerin üzerinde işçi arılar bir sürü kraliçe memesi yapmış oluyorlar bu kraliçe memelerini temizliyoruz kovanda hiç günlük yumurta kalmamış oluyor işçi arılar kraliçe yapacağı zaman 1-2-3 günlük yumurtadan kraliçe yapıyorlar olgunlaşmış yumurtadan kraliçe arı olmuyor. Bizlerde bu 6 günlük bekleme süresince aşılama yapacağımız, arı sütü üretimi yapacağımız malzeme ekipmanlarımızı temizliyoruz, dezenfekte ediyoruz, arı sütü üretimi yaptığımız çerçevelerimizi, çıtalarımızı hazırlıyoruz, çıtalar üzerine arı mumundan kraliçe memesine benzeyen yüzükleri hazırlıyoruz, bu yüzükleri çıtalar üzerine bağlıyoruz, kraliçesi olan bir kovandan günlük yumurtalı çerçeveyi alıyoruz, aşılama yapacağımız odamıza getiriyoruz, yumurtalı çerçeveyi aparat üzerine koyuyoruz, aşılama odamızda hijyene önem veriyoruz odamızı dezenfekte ediyoruz, ağzımızda maske, kafamızda bone, ellerimizde eldiven üzerimize önlük giyiyoruz ekipmanlarımızı dezenfekte ediyoruz, aşılama kalemimizi dezenfekte ediyoruz, transfer yapmadan önce arı sütü bal karışımı hazırlıyoruz arı sütü üretim çıtalar üzerinde bulunun yüzükler içerisine az miktarda bu karışımdan koyuyoruz, kovanlardan getirdiğimiz günlük yumurtalı çerçevelerimizi aşılama odamızda aparat üzerine koyuyoruz, aşılama kalemimizi alıyoruz petek üzerinde altıgenlerin içindeki günlük yumurtayı aşılama kalemi ile alıyoruz süt çıtalarımızda bulunan yüzüklerin içerisine önce arı sütlü bal karışımı az miktarda koyuyoruz, transfer yapacağımız larvayı yüzük içene aşılama yapıyoruz yüzük içindeki arı sütlü karışıma yapışıyor arı sütü üretim çıtaları üzerinde bulunan bütün yüzükler içerisine tek tek bu yöntem ile aşılama yapıyoruz, aşılama odası içerisinde tencere içerisinde su kaynatarak nem olmasını sağlıyoruz transfer yaparken larva kurumasın diye nem yapıyoruz transfer yaparken yumurta C şeklini almış oluyor aşılama kalemi ile C nin ortasından tutuyorum altıgenin içerisinden alıyorum kendi hazırladığımız bal mumundan yapılmış yüzüklerin içerisine koyuyorum çıtalar üzerindeki bütün yüzüklerin aşılama işlemi bittikden sonra çıtaları çerçeveye takıyorum bir çerçevede 3 adet süt çıtası bulunuyor bir çıtada 18 adet yüzük bulunuyor bir çerçevede 54 adet yüzük bulunuyor bu 54 adet yüzüklerin içerisine aşılama yaptıktan sonra çerçeveyi götürüyorum daha önce hazırladığım kraliçesiz kovanın içerisine koyuyorum kovandaki işçi arılar günlük yumurta geldiğini hemen fark ediyorlar kovandaki beş ve 15 günlük genç işçi arılar çene altı bezlerinden arı sütü salgılayarak yumurtanın yanına arı sütü koymaya başlıyorlar çerçeveyi kovanın içine koyup kapağı kapatıyoruz 3 gün 72 saat bekliyoruz sonra kapağı açıyoruz koyduğumuz arı sütü üretim çerçevesini alıyoruz aşılama odamıza getiriyoruz çerçeveden çıtaları çıkartıyoruz arı sütü koyacağımız kavanozu hazırlıyoruz kavanozumuzu buz kalıbı içine koyuyoruz üzerine filitre koyuyoruz çıtalar üzerindeki kraliçe memelerinin içerisindeki arı sütü ve larvasını birlikte aparat ile alıyoruz buz kalıbı içindeki kavanozun üzerine koyuyoruz yumurta üst de filitre de kalıyor arı sütü kavanozun içine doluyor bir yüzükten miligram bazda arı sütü çıkıyor 54 yüzükten yaklaşık 16-25 gram arasında arı sütü çıkıyor bu şartlat tabiki mevsimine bağlı, kurak geçen senelerde çok düşük oranda oluyor çıtaların üzerindeki yüzüklerden arı sütlerini topladıktan sonra aşılama yapmak için çıtaları masa üzerine koyuyoruz, kovanlardan günlük yumurtalı çerçeveleri getiriyoruz tekrardan aşılama yapıyoruz bu döngü yaklaşık 70 gün devam ediyor temmuz ayı sonunda süt üretimi azalınca bırakıyoruz topladığımız arı sütlerimizi çiftliğimizde dolaba koyuyoruz kavanozlara barkod yapıştırıyoruz üretim tarihini, üretim yerini yazıyoruz, soğuk zincir ile taşıma koşullarına önem vererek dolum tesisimize götürüyoruz dolum tesisimizde dolaba koyuyoruz işletme kayıt defterine kayıt alıyoruz dolum tesisimizde hijyene önem veriyoruz dolum yapacağımız zaman arı sütü şişelerini yıkıyoruz dezenfekte ediyoruz dondurucudan arı sütünü alıyoruz hijyenik ortamda dolum yapıyoruz etiketlemesini yapıyoruz dondurucuya koyuyoruz müşterilerimiz talep ettiği zaman dondurucudan çıkartıyoruz soğuk zincir ile özenle paketleme yaparak strafor kutulara buz aküsü ile birlikte koyarak yanına tahta çubuklarını da koyarak soğuk zincir ile müşterilerimize gönderiyoruz.


Sevgi ile ürettiğimiz, özenle hazırladığımız Arı Sütümüzü tüketenlere şifa olsun.

DİKBIYIK ARI ÜRÜNLERİ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.