Çam balı 250 gr.
Bizim Çam balımız neden özel ;
Kendimiz arıcılık yaptığımız için üretim tekniklerini, üretim aşamalarını kendimiz yürütüyoruz. Öncelikte sağlıklı arılarla çalışıyoruz kovanlarımızda Amerikan yavru çürüklüğü, Avrupa yavru çürüklüğü, Nosema gibi arı hastalıkları yok. Arılarımızı kışın bal ile besliyoruz. Üretim esnasında kovanda kullanılan temel petekleri kendi mumlarımızdan yapıyoruz. Bu şu açıdan önemli dışarıdan alınan kirli peteklerde sıkıntı oluyor, mumu parafin ile çoğaltıyorlar, içinde naftalin, antibiyotik kalıntıları olabiliyor. Bu yüzden bizde arılarımızın karın altı mum bezlerinden yapmış olduğu doğal petekleri kullanıyoruz. Arıların ihtiyaç duyduğu suyun temiz olması çok önemli bizde arılığımızda arılarımız için temiz su yalağı yaptık arılarımız su ihtiyacını buradan karşılıyor. Kovanlarda çerçevelerin içerisine petek bağlamak için tel çekiliyor biz krom tel kullanıyoruz (paslanma yapmayan, oksitlenme yapmayan) piyasada maliyeti düşürmek için demir karışımlı teller kullanılabiliyor.
Çiftliğimize yakın bölgede bulunan Bursa cumalıkızık çam ormanına 2013 yılında muğladan getirdiğimiz koşnil böceklerini çam ağaçlarına aşılama yaptık, yıllar içerisinde bu böcekler çoğaldı diğer çam ağaçlarına da geçti. Diğer adı koşnil olan bu basra böceği çam ağaçlarının öz suyunu emerek salgı bırakıyor, bu işlem Eylül ayında oluyor, arılarımızda bu nektarları toplayıp kovanlarına taşıyorlar, kovanlarında enzim katarak çam balı yapıyorlar, nektar çam ağaçlarından geldiği için çam balı oluyor, rengi çiçek ballarına göre daha koyu, kokusu çam ağaçları kokusunu içerir, bu bala salgı balı da denir, çam balının fiziksel ve kimyasal özellikleri farklıdır. Kendine has aroması ile leziz baldır.
Çam balı hasatını yaparken Hijyen bizim en çok dikkat ettiğimiz şey. Kıyafetlerimizi giyiniyoruz ağzımızda maske ellerimizde eldiven, kafamıza bone takarak, temiz ve hijyenik nutubetsiz ortamda bal hasatı yapıyoruz.
Çiftliğimizde Duyusal analiz laboratuvarında ballarımızın duyusal analizlerini yapıyoruz, ballarımızı özel Laklı bal tenekelerine dolduruyoruz . ISO 22000-2005 gıda güvenliliği kalite belgesine sahip dolum tesisimizde dolum yapıyoruz. Üretim ve çiftliğimizden video ve görüntüleri ve yaptığımız kaliteli üretimin detaylarını merak ederseniz sayfamızın altından instagram ve youtube iconlarına tıklayarak sosyal medya hesaplarımızdan bizleri inceleyebilirsiniz. Sağlıcakla kalmanız için çalışmalarımıza çizgimizi bozmadan devam edeceğiz.
Özel üretim, sevgi ile hazırladığımız Çam balımızı
yiyenlere afiyet olsun.
Çam ormanlarında basra böceği çam ağacı suyunu emerek salgı bırakırlar arılarımız Eylül ayında çam ağaçlarındaki bu salgıları toplayıp kovanlarına taşırlar kendilerinden enzim katarak çam balı yaparlar, çam balı çiçek ballarına göre koyu renklidir, kokusu çam ağacı kokusunu içerir, kendine has kokusu vardır, fiziksel ve kimyasal özellikleri farlıdır, leziz aroması vardır
Çam Balı Nasıl Tüketilir?
Çam balı önerilen tüketim miktarı yetişkinlerde sabah bir tatlı kaşığı dolusu, akşam bir tatlı kaşığı dolusu tüketebilirsiniz. Çam balı ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Bu ölçü kişinin kendisine bağlıdır doğru miktarı öğrenmek için bir diyetisyene veya beslenme uzmanına danışabilirsiniz.
Çam Balının Faydaları Nelerdir?
Bağışıklık sisteminizi destekler vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir. Vücuda enerji verir.
Çam balını tüketirken aşırıya kaçmanız. 2 yaşından küçük çocukların tüketilmesi önerilmez.