Kekik balı 250 gr.
Bizim Artvin balımız neden özel, neden tercih edilmeli ;
Artvin ili Arı yetiştiriciler birliği ile birlikte çalışıyoruz, memleketimiz olduğu için bölgeyi çok iyi biliyoruz, Karadeniz çok yağış aldığı için yaz boyu yeşil kalıyor, Artvin bölgesinde endemik bitki çeşitliliği çok fazla, buda balın kendine has aroması olmasını sağlıyor, Artvin yaylalarında doğal ortamında el değmeden yetişen bitkilerin nektarından üretilen doğal baldır Artvin balı, Artvin de Kafkas arı ırkı vardır, Kafkas arısının bal toplama hortum uzunluğu 7 mm dir çiçeklerin göbeğine kadar iner buradan nektarını toplar, bu arının balının özelliği farklıdır ineklerde olduğu gibi, Jerse ineğin sütü farklı, montofon ineğin sütü farlıdır, Kaskaf arı ırkının yaptığı bal da farklıdır, Kafkas arılarından bala geçen değerli enzimler ile Artvin balı zenginleşir. Yılda 1 kez tam olgunlaştığı zaman bal alınır, Artvin de olan endemik bitki türü başka yerde yoktur, Artvin balı lezzetli ve yoğun çiçek aromasına sahiptir, bilinçli üretim yapılmaktadır, Artvin balı Artvin bölgesine has bitkilerden ve çiçeklerden elde edilmiştir. Artvin balı Butik baldır.
Üretim ve görüntüleri, kaliteli üretimin detaylarını merak ederseniz sosyal medya hesaplarımızdan bizleri inceleyebilirsiniz. Sağlıcakla kalmanız için çalışmalarımıza çizgimizi bozmadan devam edeceğiz.
Sevgi ile üretilen, özenle hazırladığımız Artvin balımızı tüketenlere Afiyet, şifa olsun.
Artvin Süzme Çiçek Balı Nedir?
Bahar ile birlikte çalışmaya başlayan işçi arılar tarafından üretilen eşsiz lezzete sahip gıda maddelerinden biridir. Bal arıları çiçek nektarlarını kendi vücutlarındaki enzimlerle karıştırdıktan sonra yapısal değişime uğrayıp yenebilir hale gelen son derece doğal ve lezzetli bir gıda maddesidir. Ayrıca içinde bulunan yüksek miktarda vitamin ve mineral nedeniyle insan sağlığı için oldukça faydalıdır.
Süzme Çiçek Balının Faydaları Nelerdir?
Normal baldan farklı olarak kovanda olgunlaşan balın sır tabakası kaldırılıp çeşitli yöntemler aracılığı ile elde edilmektedir. Petekten arındırıldığı için yemesi kolay bal çeşitlerinden biridir. Doğal olduğundan dolayı kandaki şeker oranını olumsuz etkilemez. Ilık suya ekleyerek tüketebilirsiniz, Bağışıklık sistemini destekler.