Kestane Balı 250 gr
Bizim kestane balımız neden özel ;
Kendimiz arıcılık yaptığımız için üretim tekniklerini, üretim aşamalarını kendimiz yürütüyoruz. Öncelikte sağlıklı arılarla çalışıyoruz kovanlarımızda Amerikan yavru çürüklüğü, Avrupa yavru çürüklüğü, Nosema gibi arı hastalıkları yok. Arılarımızı kışın bal ile besliyoruz. Üretim esnasında kovanda kullanılan temel petekleri kendi mumlarımızdan yapıyoruz. Bu şu açıdan önemli dışarıdan alınan kirli peteklerde sıkıntı oluyor, mumu parafin ile çoğaltıyorlar, içinde naftalin, antibiyotik kalıntıları olabiliyor.
Bu yüzden bizde arılarımızın karın altı mum bezlerinden yapmış olduğu doğal petekleri kullanıyoruz. Arılarımız doğadan Kestane ağaçlarının müsküllerinden (çiçeklerinden) getirdiği kestane çiçek nektarını (altıgenlerin) içerisine dolduruyor, işleyerek kestane balına çeviriyor.
Çiftliğimizin bulunduğu ortamda kestane ağaçları var,kestane ağaçlarının nektarını topladığı için bal da kestane balı oluyor. Arıların ihtiyaç duyduğu suyun temiz olması çok önemli bizde arılığımızda arılarımız için temiz su yalağı yaptık arılarımız su ihtiyacını buradan karşılıyor. Kovanlarda çerçevelerin içerisine petek bağlamak için tel çekiliyor biz krom tel kullanıyoruz (paslanma yapmayan, oksitlenme yapmayan) piyasada maliyeti düşürmek için demir karışımlı teller kullanılabiliyor.
Kovanlarda bakım yaparken arılarımıza sevgi veriyoruz. Kestane balı hasatını yaparken Hijyen bizim en çok dikkat ettiğimiz şey. Kıyafetlerimizi giyiniyoruz ağzımızda maske ellerimizde eldiven, kafamızda bone takarak, temiz ve hijyenik nutubetsiz ortamda bal hasatı yapıyoruz. Çiftliğimizde yerleşik düzenimiz var.
Çiftliğimizde Duyusal analiz laboratuvarında ballarımızın duyusal analizlerini yapıyoruz, ballarımızı özel Laklı bal tenekelerine dolduruyoruz . ISO 22000-2005 gıda güvenliliği kalite belgesine sahip dolum tesisimizde dolum yapıyoruz. Üretim ve çiftliğimizden video ve görüntüleri ve yaptığımız kaliteli üretimin detaylarını merak ederseniz sayfamızın altından instagram ve youtube iconlarına tıklayarak sosyal medya hesaplarımızdan bizleri inceleyebilirsiniz. Sağlıcakla kalmanız için çalışmalarımıza çizgimizi bozmadan devam edeceğiz.
Özel üretim, sevgi ile hazırladığımız Kestane balımızı yiyenlere afiyet olsun.
Arıların belirli bir dönemde kestane ağacının çiçeklerinden topladıkları özlerden ortaya çıkarttıkları bir bal türüdür. Haziran ayında kestane ağaçları çiçeklenmeye başlar ve bu dönemde fazlasıyla yoğun çalışan arılar kestane balını diğer birçok bal çeşidinden daha az üretebildiğinden dolayı değerli ballar arasında yer alıyor. Diğer ballara göre daha koyu renkli ve koyu kıvamlıdır bu nedenle kolayca ayırt edebilirsiniz. Tadı biraz buruk ve acımsıdır.
Kestane Balı Nasıl Tüketilir?
Yoğun ve etkili bir bal türü olan kestane balı ölçülü bir şekilde tüketilmedir. Bu ölçü kişinin kendisine bağlıdır doğru miktarı öğrenmek için bir diyetisyene veya beslenme uzmanında danışabilirsiniz. Önerilen tüketim miktarı her gün 1-2 tatlı kaşığı olarak belirlenmiştir. Ayrıca yaptığınız tatlıların, içtiğiniz içeceklerin içine az miktarda katarak tüketebilirsiniz. Fakat sıcakken değil oda sıcaklığına yakınken ilave etmeniz önerilir.
Kestane Balının Faydaları Nelerdir?
Bağışıklık sisteminizi destekler vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir. Balgam söktürücü özelliği vardır. Güçlü bir antioksidandır Boğaz ve idrar yolu enfeksiyonlarına destek olur. Kan şekerinin düzenlenmesine destek olur, ölçülü kullanıldığında diyete destek verir. Tok tutar. Hazmı kolaylaştırır, sindirim sistemine yardımcı olur Antiseptik olduğu için destekler. vücuda enerji verir.
Kestane Balının Zararları ve Tüketilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Etkileri çok güçlü olan bu bal türünü kullanırken aşırıya kaçmanız sonucunda mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, ani tansiyon düşüklüğü, halsizlik gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 2 yaşından küçük çocukların tüketilmesi önerilmez.