Meşe Balı 500 gr.
Bizim Meşe balımız neden özel ;
Kendimiz arıcılık yaptığımız için üretim tekniklerini, üretim aşamalarını kendimiz yürütüyoruz. Öncelikte sağlıklı arılarla çalışıyoruz kovanlarımızda Amerikan yavru çürüklüğü, Avrupa yavru çürüklüğü, Nosema gibi arı hastalıkları yok. Arılarımızı kışın bal ile besliyoruz. Üretim esnasında kovanda kullanılan temel petekleri kendi mumlarımızdan yapıyoruz. Bu şu açıdan önemli dışarıdan alınan kirli peteklerde sıkıntı oluyor, mumu parafin ile çoğaltıyorlar, içinde naftalin, antibiyotik kalıntıları olabiliyor. Bu yüzden bizde arılarımızın karın altı mum bezlerinden yapmış olduğu doğal petekleri kullanıyoruz. Arıların ihtiyaç duyduğu suyun temiz olması çok önemli bizde arılığımızda arılarımız için temiz su yalağı yaptık arılarımız su ihtiyacını buradan karşılıyor. Kovanlarda çerçevelerin içerisine petek bağlamak için tel çekiliyor biz krom tel kullanıyoruz (paslanma yapmayan, oksitlenme yapmayan) piyasada maliyeti düşürmek için demir karışımlı teller kullanılabiliyor.
Arılarımızı Ağustos ve Eylül aylarında Meşe ormanlarına götürüyoruz meşe ağaçlarının palamutlarında ve yapraklarındaki nektarları arılarımız topluyor kovanlarına getirip işliyorlar meşe balı yapıyorlar, meşe balının tadı kendine has tadı vardır, karamel ve pekmez tadında biraz buruk ve orman kokulu bir baldır. Hocamız K.T.Ü öğretim üyesi Prof. Dr. Sevgi Kolaylı meşe balı fenolik bileşenler yönünden, çiçek balına göre Antioksidan olarak beş kat zengindir. Koyu renkli balların yapılan çalışmalarda çok yüksek düzeyde Antioksidan ve mineral sağladığı görülmektedir
Kovanlarda bakım yaparken arılarımıza sevgi veriyoruz. Meşe balı hasatını yaparken Hijyen bizim en çok dikkat ettiğimiz şey. Kıyafetlerimizi giyiniyoruz ağzımızda maske ellerimizde eldiven, kafamıza bone takarak, temiz ve hijyenik nutubetsiz ortamda bal hasatı yapıyoruz.
Çiftliğimizde Duyusal analiz laboratuvarında ballarımızın duyusal analizlerini yapıyoruz, ballarımızı özel Laklı bal tenekelerine dolduruyoruz . ISO 22000-2005 gıda güvenliliği kalite belgesine sahip dolum tesisimizde dolum yapıyoruz. Üretim ve çiftliğimizden video ve görüntüleri ve yaptığımız kaliteli üretimin detaylarını merak ederseniz sayfamızın altından instagram ve youtube iconlarına tıklayarak sosyal medya hesaplarımızdan bizleri inceleyebilirsiniz. Sağlıcakla kalmanız için çalışmalarımıza çizgimizi bozmadan devam edeceğiz.
Özel üretim, sevgi ile hazırladığımız Meşe balımızı
yiyenlere afiyet olsun.
Ağustos ve Eylül aylarında Meşe ormanlarına arılarımızı götürüyoruz, arılarımız meşe palamutlarından ve meşe ağacı yapraklarından elde ettiği nektarı kovanlarına taşıyarak getirdiği nektara enzim katarak meşe balı yapıyorlar, meşe balı koyu renklidir kendine has kokusu vardır karamel ve pekmez tadında biraz buruk ve orman kokulu bir baldır
Meşe Balı Nasıl Tüketilir?
Meşe balı önerilen tüketim miktarı yetişkinlerde sabah bir tatlı kaşığı dolusu, akşam bir tatlı kaşığı dolusu tüketebilirsiniz. Yoğun ve etkili bir bal türü olan meşe balı ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Bu ölçü kişinin kendisine bağlıdır doğru miktarı öğrenmek için bir diyetisyene veya beslenme uzmanına danışabilirsiniz.
Meşe balını ılık su ile seyretip içebilirsiniz
Bağışıklık sisteminizi destekler vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir. Güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir.
Meşe Balının Zararları ve Tüketilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Etkileri çok güçlü olan bu bal türünü kullanırken aşırıya kaçmanız sonucunda mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, ani tansiyon düşüklüğü, halsizlik gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 2 yaşından küçük çocukların tüketilmesi önerilmez.